ΕΓΚΥΚΛΕΙΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘ' ΗΜΑΣ ΑΓΙΟΤΑΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΕΟΡΤΟΛΟΓΙΤΩΝ ΓΟΧ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                          ΕΝ ΑΘΗΝΑΙ, : 30/9/2012
ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ                                                 ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 184
ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΩΝ
ΠΑΛΑΙΟΕΟΡΤΟΛΟΓΙΤΩΝ ΓΟΧ


                                   ΕΓΚΥΚΛΕΙΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΤΗΝ 29η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΙΟΥ ΚΚ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΥΔΕΙΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Ή ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΟΝΤΑΣ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ, ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΑΠΑΝΤΑ ΟΤΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΕΚΑΛΕΣΘΗ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ. ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ, ΕΙΠΕ : " ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ ΠΑΤΕΡ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΤΑ, ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΩ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΔΕΡΦΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΕΙΣ ΟΠΟΙΑΝΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Ή ΚΟΜΜΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΕΓΩ. ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΝΕΥ ΕΝΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣ ΜΟΥ Ο ΠΡΩΤΟΣΥΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΟΥ". ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΟΥ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ : 1) Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΟΚΤΩ ΜΗΝΩΝ,
 2) ΟΥΔΕΠΟΤΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ Ή ΑΔΕΛΑΪΔΟΣ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΦΗΜΗ ΕΙΧΕ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΟΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘ'ΗΜΑΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ Ή ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΗΜΩΝ ΣΥΝΟΔΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΙΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΡΩΝ Κ. ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΚΚ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΛΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΧΙΟΥ". Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΘΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΑΚΩΒΟ.
3) Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΕΟΡΤΟΛΟΓΙΤΩΝ ΓΟΧ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΑΥΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΩΝ ΑΥΤΩΝ.
4) ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΚ ΙΑΚΩΒΟ, ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΔΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΟΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΙΟΥ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΤΑΙ. Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΖΗΤΕΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΥΚΛΕΙΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΑΡΧΕΙΕΣ. ΖΗΤΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΠΑΣΑΝ ΝΟΜΙΜΟΝ ΧΡΗΣΗΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ. Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΙΟΥ ΚΚ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΓΚΥΚΛΕΙΟ ΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΚΥΡΟΥΤΑΙ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΕΟΡΤΟΛΟΓΙΤΩΝ ΓΟΧ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΩΣ ΕΠΕΤΑΙ.

                ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
                           + Ο ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΓΟΧ
                                               ΚΚ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ Α'